Råd från kunnig VVS-montör i Rättvik inför ditt val av värmepump

När du ska installera värmepump i Rättvik är det viktigt att du väljer rätt värmepump så att du får ut optimal effekt och därmed sänker dina uppvärmningskostnader maximalt. Här kan du läsa mer om värmepumpar och få en del råd av våra kunniga VVS-montörer.

Har du bestämt dig för att minska dina uppvärmningskostnader och samtidigt erhålla ett jämnare inomhusklimat året om så kan en värmepump i Rättvik vara ett mycket bra val. Att installera en värmepump behöver inte vara något komplicerat projekt samtidigt som återbetalningstiden är mycket kort. Det finns dock några saker som du bör tänka på då du ska installera en värmepump i Rättvik som bland annat att du väljer rätt modell och att den installeras av en behörig VVS-montör. Om du vill få mer information om värmepumpar kan du kontakta oss för kostnadsfri konsultation med en kunnig VVS-montör.

 

Att tänka på vid installation av värmepump i Rättvik

Om du har ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme kan du välja att installera en värmepump som värmer upp vattnet i värmesystemet. Om du istället har elektriskt värmesystem behöver du installera en luft/luft värmepump, vilket fungerar bäst i södra Sverige då den inte klarar av sträng kyla som är vanligt i mellersta och norra Sverige.

 

Välja värmepump

När du ska välja värmepump är det viktigt att du väljer en pump som är rätt dimensionerad för fastighetens storlek och som fungerar bäst utifrån var din fastighet är belägen. Vilken typ av värmepump i Rättvik och vilken storlek som passar din fastighet bäst är information som du kan få av våra kunniga VVS-montörer.

 

Luft/vatten värmepump

Denna pump är enklast att installeras då det inte kräver att man borrar i marken. Den använder utomhusluften för att värma upp vatten i ett vattenburet värmesystem. Nackdelen med denna värmepump är att den inte klarar av att värma upp fastigheten effektivt då det är många minusgrader ute. Vid -20 grader så slutar den i princip att fungera helt.

 

Vatten/vatten värmepump

Med vatten/vatten värmepump hämtar man vatten från sjöbotten eller någon annan vattentäkt. Nere på sjöbotten är vattnet varmt, även vid många minusgrader, och fungerar därför bra över stora delar i Sverige.

 

Bergvärmepump

En bergvärmepump är mest effektiv men kräver att man borrar ett hål ned i berget på 100-200 meters djup. Här nere kan värmepumpen hämta värme från grundvattnet som lagrar solenergi. Näst intill alla värmepumpar som installeras i norra Sverige använder bergvärme som källa då den är mycket effektiv även då det är mycket kallt.

 

Anlita oss för installation av din värmepump i Rättvik

När du vill få råd kring värmepumpar och hjälp med installation kan du vända dig till oss på Ljungs VVS i Hofors som är specialister inom området. Våra VVS-montörer kan hjälpa dig välja rätt värmepump i Falun för din fastighet och har också den behörighet som krävs för arbete med värmepumpar och andra tjänster inom VVS. Du kan boka ett kostnadsfritt platsbesök för konsultation och för att erhålla en offert med ett rättvist pris. 

Kontakta gärna våra experter på värmepumpar från Falun

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra arbeten relaterade till VVS? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för ett gratis hembesök där vi kollar på vad just du behöver!