Hur vet jag om min befintliga värmepump i Falun behöver service?

När din värmepump börjar låta illa eller då inomhusklimatet i din fastighet är ojämnt beror det normalt på att din värmepump behöver service. Låt våra VVS-montörer i Falun eller Leksand serva din värmepump så att du får ut maximal effekt. Läs mer om service här.

För en fastighet som ligger belägen i Falun eller Leksand kan en värmepump vara en bra investering för att sänka sina uppvärmningskostnader med upp till 80 %. En värmepump återbetalar sig redan inom några år och kan sedan bidra till att du sänker dina uppvärmningskostnader i många år framöver.

 

Dock behöver en värmepump regelbunden service för att du ska få ut maximal effekt av din värmepump i Falun eller Leksand. Du är välkommen att kontakta oss på Ljungs VVS i Hofors för mer information om värmepumpar eller då du behöver hjälp med service av din värmepump.

 

Tecken på att din värmepump behöver service

För att få ut maximal effekt från din värmepump behöver den genomgå service mellan varven. Nedan är några tecken på att det är dags att serva din värmepump i Falun och Leksand.

 

  • Alla elektriska produkter har en viss ljudnivå och så även värmepumpar. Dock ska ljudet för en värmepump inte vara på den nivån att det är störande. När din värmepump låter högre eller annorlunda än vanligt är det sannolikt att det är dags för service.
  • Om det tar längre tid än normalt att värma upp ett rum eller om inomhusklimatet är ojämnt är det ett tecken på att din värmepump i Falun och Leksand behöver underhållas.
  • Luktar din värmepump konstigt eller annorlunda kan det bero på att pumpen behöver rengöras och genomgå service.
  • Om dina uppvärmningskostnader ökar, utan uppenbar anledning, beror det sannolikt på att din värmepump behöver underhållas. Det kan också bero på att din värmepumps livslängd har uppnåtts.

 

Vilken typ av service behöver en värmepump?

Man behöver bland annat rengöra filter och utföra kontroller av köldmedelnivån och fylla på vid behov. Man kontrollerar också flödet, trycket i rören och om det finns läckage eller missljud. Kontroller sker också av kompressorn och att inställningarna för värme och vatten är optimala för ett erhålla det bästa inomhusklimatet. 

 

En service bör genomföras vartannat eller vart tredje år för att förlänga livslängden på din värmepump och att den fungerar med maximal effekt för minskade uppvärmningskostnader. För att förstå varför service behövs så självklart kan våra experter från Falun förklarar hur en värmepump fungerar så att du enklare förstår.


 

Låt oss serva din värmepump i Falun och Leksand

Ljungs VVS i Hofors är ett lokalt företag som utför alla typer av tjänster inom VVS åt privatpersoner och företag. Våra medarbetare i Leksand och Falun servar värmepumpar och kan även erbjuda dig installationer av en ny pump. Om du vill få hjälp med din värmepump i Falun eller Leksand kan du använda formuläret på vår sida för att kontakta oss för mer information. 

Kontakta gärna våra experter på värmepumpar från Falun

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra arbeten relaterade till VVS? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för ett gratis hembesök där vi kollar på vad just du behöver!