Hur kort är återbetalningstiden för en ny värmepump i Leksand?

En av de bästa investeringarna man kan göra i sin fastighet är att installera en värmepump som minskar uppvärmningskostnaderna med upp till 50 - 80 %. Här kan du läsa mer om värmepumpar och vad återbetalningstiden för en värmepump i Leksand ligger på.

Idag har många villor i Leksand en värmepump installerad. Skälet till att installera en pump som genererar värme är att det går att göra stora besparingar på fastighetens uppvärmningskostnader. Ett modernt system kan minska uppvärmningskostnaderna på mellan 50-80 procent, vilket blir mycket pengar varje år för en normalstor villa. Det innebär också att återbetalningstiden endast blir 5-7 år medan livslängden för pumpen är cirka 12-15 år.

 

Om du vill investera i modern uppvärmning hemma och börja spara pengar kan du kontakta oss på Ljungs VVS i Hofors. Vi är specialister på olika typer av värmesystem som exempelvis värmepumpar, golvvärme, pelletsbrännare och oljepannor.

 

Investera i en värmepump i Leksand

Det finns flera olika system att välja mellan och vilken som blir mest lönsam för din fastighet beror på husets storlek och vart i Sverige fastigheten ligger belägen. Normalt kan ett modernt system med en hög effekt värma upp ett hus på 170 kvadratmeter. Har du ett större hus behöver du fler pumpar. Om fastigheten ligger i södra Sverige fungerar det utmärkt att installera en luft/vatten pump. Fastigheter i norra Sverige behöver oftast en bergvärmepump som klarar av att värma fastigheten även vid sträng kyla. När vi ska installera en värmepump i Leksand arbetar vi ofta med produkter från Nibe, som vi vet klarar av det svenska klimatet. Och självklart kan våra skickliga VVS-montörer hjälpa dig välja rätt värmepump för din fastighet i Leksand.

 

Återbetalningstiden för en värmepump i Leksand

Återbetalningstiden för ett nytt modern system är drygt 5 år. Då pumpen har en livslängd på upp till 15 år så innebär det att du i upp till ytterligare 10 år kan göra stora besparingar genom sänkta uppvärmningskostnader. Med andra ord gör den korta återbetalningstiden att det är lönsamt att investera i ett sådant system. Dock är det viktigt att välja rätt värmepump för din fastighet så att du får ut maximal effekt av ditt värmesystem.

 

Anlita oss för installation av din värmepump i Leksand

Om du planerar att installera ett nytt system för uppvärmning kan du vända dig till oss på Ljungs VVS i Hofors. Vi har yrkesutbildade och certifierade VVS-montörer som utför alla typer av tjänster inom VVS. Du kan använda kontaktformuläret på sidan för att boka ett kostnadsfritt platsbesök utan att du förbinder dig för något. Då kan vi inspektera förutsättningarna för installation av en pump, höra dina önskemål och lämna råd kring ditt värmesystem. 

Kontakta gärna våra experter på värmepumpar från Falun

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra arbeten relaterade till VVS? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för ett gratis hembesök där vi kollar på vad just du behöver!