Hur kort är återbetalningstiden för en ny värmepump i Leksand?

En av de bästa investeringarna man kan göra i sin fastighet är att installera en värmepump som minskar uppvärmningskostnaderna med upp till 50 - 80 %. Här kan du läsa mer om värmepumpar och vad återbetalningstiden för en värmepump i Leksand ligger på.

Idag har en majoritet av alla villor en värmepump i Leksand installerad. Skälet till att installera en pump som genererar värme är att det går att göra stora besparingar på fastighetens uppvärmningskostnader. En värmepump kan minska uppvärmningskostnaderna på mellan 50-80 procent, vilket blir mycket pengar varje år för en normalstor villa. Det innebär också att återbetalningstiden för en värmepump i Leksand blir endast 5-7 år medan livslängden för pumpen är cirka 12-15 år.

 

Om du vill installera en värmepump och också börja spara pengar kan du kontakta oss på Ljungs VVS i Hofors. Vi är specialister på olika typer av värmesystem som exempelvis värmepumpar, golvvärme, pelletsbrännare och oljepannor.

 

Investera i en värmepump i Leksand

Det finns flera olika värmepumpar att välja mellan och vilken som blir mest lönsam för din fastighet beror på husets storlek och vart i Sverige fastigheten ligger belägen. Normalt kan en värmepump med en hög effekt värma upp ett hus på 170 kvadratmeter. Har du ett större hus behöver du fler pumpar. Om fastigheten ligger i södra Sverige fungerar det utmärkt att installera en luft/vatten pump. Fastigheter i norra Sverige behöver oftast en bergvärmepump som klarar av att värma fastigheten även vid sträng kyla. Våra skickliga VVS-montörer kan hjälpa dig välja rätt värmepump i Leksand för din fastighet.

 

Återbetalningstiden för en värmepump i Leksand

Återbetalningstiden för en värmepump i Leksand är drygt 5 år. Då pumpen har en livslängd på upp till 15 år så innebär det att du sedan under upp till ytterligare 10 år kan göra stora besparingar i form av minskade uppvärmningskostnader. Med andra ord gör den korta återbetalningstiden att det är lönsamt att investera i en värmepump. Dock är det viktigt att välja rätt värmepump för sin fastighet så att du får ut maximal effekt av ditt värmesystem.

 

Anlita oss för installation av din värmepump i Leksand

Om du planerar att installera en värmepump i Falun kan du vända dig till oss på Ljungs VVS i Hofors. Vi har yrkesutbildade och certifierade VVS-montörer som utför alla typer av tjänster inom VVS och som besitter expertkunskap inom just värmepumpar. Du kan använda kontaktformuläret på sidan för att boka ett kostnadsfritt platsbesök utan att du förbinder dig för något. Då kan vi inspektera förutsättningarna för installation av en pump, höra dina önskemål och lämna råd kring ditt värmesystem. 

Boka ett gratis platsbesök med fri offert

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra VVS-arbeten som exempelvis i samband med en badrumsrenovering kan du kontakta oss för att erhålla fri konsultation och en offert.