Sänk värmekostnaderna - byt din värmepump i Falun

Att installera en värmepump är ett kostnadseffektivt sätt att minska sina uppvärmningskostnader. En värmepump har en livslängd på cirka 12-15 år och behöver därefter bytas ut för att du ska få ut maximal effekt. Här kan du läsa mer om att byta vattenpump i Falun.

Att installera en värmepump i Falun har flera fördelar som bland annat att de bidrar till att minska kostnaderna för uppvärmningen av huset med cirka 50-80 %. Det är dock inte det enda fördelarna utan med en värmepump får man också ett jämnt och behagligt inomhusklimat året om. Livslängden för en värmepump är cirka 12-15 år medan återbetalningstiden för investeringen är cirka 5-7 år, beroende på val av värmepump. Det betyder att man kan få en hyfsad avkastning under många år framåt. När du vill installera en ny värmepump i Falun eller byta ut en befintlig pump kan du kontakta oss på Ljungs VVS i Hofors som är experter på värmepumpar.

 

Sänk dina värmekostnader med värmepump i Falun

Det är några saker som du bör tänka på för att du ska få ut optimal effekt av din värmepump och därmed minska dina uppvärmningskostnader maximalt.

 

Korrekt installation är A och O

Installationen av en värmepump är en av de viktigaste åtgärderna för att få ut det mesta av sin värmepump i Falun. En felaktigt installerad värmepump kan bidra till att effekten minskar drastiskt. Därför bör alltid en värmepump installeras av en behörig rörmokare som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en korrekt installation. Det är också viktigt att välja rätt typ av värmepump. En värmepump som inte klarar av att värma upp vattnet i värmesystemet då det är många minusgrader ute är ganska meningslös att installera i en fastighet som ligger beläget i den delen av Sverige där det råder kalla vintrar.

 

Service och underhåll

Att löpande utföra service och underhåll av sin värmepump är också viktigt så att den inte tappar effekt. Service och underhåll bör utföras en gång varje år så att värmepumpen är i perfekt skick och därmed kan producera en hög effekt. När en värmepump närmar sig sin förväntade livslängd bör den bytas ut mot en ny värmepump. Det finns inga skäl att använda en värmepump som med åren kommer att kräva lika mycket energi som den själv producerar. Du märker snabbt om din värmepump har tappat i effekt då dina uppvärmningskostnader börja stiga.

 

Anlita oss för byte av din värmepump i Falun

Ljungs VVS i Hofors är specialister på värmepumpar men kan också erbjuda andra tjänster inom VVS. Våra behöriga VVS-montörer kan hjälpa dig då du ska byta ut eller installera en ny värmepump i Falun. Du kan kontakta oss för att erhålla kostnadsfri konsultation kring din värmepump och ett rättvist prisförslag för din installation. 

Boka ett gratis platsbesök med fri offert

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra VVS-arbeten som exempelvis i samband med en badrumsrenovering kan du kontakta oss för att erhålla fri konsultation och en offert.