Sänk dina uppvärmningskostnader i Falun genom att installera värmepump

Att installera en värmepump är ett kostnadseffektivt sätt att minska sina uppvärmningskostnader. En värmepump har en livslängd på cirka 12-15 år och behöver därefter bytas ut för att du ska få ut maximal effekt. Här kan du läsa mer om att byta värmepump i Falun.

Att installera en värmepump i Falun har flera fördelar som bland annat att de bidrar till att minska kostnaderna för uppvärmningen av huset med cirka 50-80 %. Det är dock inte det enda fördelarna utan med ett modernt system får man också ett jämnt och behagligt inomhusklimat året om. Livslängden för en värmepump är cirka 12-15 år medan återbetalningstiden för investeringen är cirka 5-7 år, beroende på val av system och modell. Det betyder att man kan få en hyfsad avkastning under många år framåt. När du vill installera en ny värmepump i Falun eller byta ut en befintlig pump kan du kontakta oss på Ljungs VVS i Hofors som är experter på det vi gör!

 

Sänk dina värmekostnader i Falun med värmepump

Det är några saker som du bör tänka på för att du ska få ut optimal effekt av ditt system och därmed minska dina uppvärmningskostnader maximalt.

 

Korrekt installation är A och O

För att få ut maximalt av ditt nya värmesystem är installationen en av de viktigaste momenten. En felaktigt installerad värmepump kan bidra till att effekten minskar drastiskt. Därför bör alltid ett sådant system installeras av en behörig rörmokare som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra installationen korrekt. Det är också viktigt att välja rätt typ av värmepump. En pump som inte klarar av att värma upp vattnet i värmesystemet då det är många minusgrader ute är ganska meningslös att installera i en fastighet som ligger beläget i den delen av Sverige där det råder kalla vintrar.

 

Service och underhåll

Att löpande utföra service och underhåll av sin värmepump är också viktigt så att den inte tappar effekt. Service och underhåll bör utföras årligen för att bibehålla en fortsatt hög effekt. När en värmepump närmar sig sin förväntade livslängd bör den bytas ut mot en ny. Det finns inga skäl att använda ett system som med åren kommer att kräva lika mycket energi som den själv producerar. Du märker snabbt om ditt system har tappat i effekt då dina uppvärmningskostnader börja stiga. Våra utbildade rörmokare i Leksand, Rättvik och Falun kan serva din värmepump och se till att den maximerar sin livslängd. 

 

Anlita oss för byte av din värmepump i Falun

Ljungs VVS i Hofors är specialister på värmepumpar men kan också erbjuda andra tjänster inom VVS. Våra behöriga VVS-montörer kan hjälpa dig då du ska byta ut eller installera en ny värmepump i Falun. Du kan kontakta oss för att erhålla kostnadsfri konsultation och ett rättvist prisförslag för din installation. 

Kontakta gärna våra experter på värmepumpar från Falun

Ska du installera värmepump i Falun eller behöver du hjälp med andra arbeten relaterade till VVS? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för ett gratis hembesök där vi kollar på vad just du behöver!